dimarts, 28 de setembre del 2010

La primera filòsofa i matemàtica més important de la història: HYPATIA D'ALEXANDRIA


Hypatia és considerada per molts la primera científica dona de la història.
En una època en la qual les dones no tenien dret a saber sobre els coneixements, Hypatia d’Alexandria va ser molt coneguda ja que va aconseguir obrir-se el seu camí cap a la ciència.
Va néixer sobre l’any 370 dC , no es sap correctament. Amb el temps es convertiria en una dona brillant i d’una gran bellesa.
Ella, al igual que la seva mare va ser una gran música, el seu pare, Teó (Theon) fou filòsof i matemàtic. Sempre estava pendent de l’educació de la seva filla. Hypatia va renunciar a casar-se simplement pel fet d’adquirir més coneixements.
Va entrar a estudiar al museu en el qual treballava el seu pare junt amb molts més professors i que fou fundat per Tolomeu.
Hypatia, va cultivar diferents disciplines: La filosofia, les matemàtiques, l’astronomia i la música a les quals es va dedicar a ensenyar-les durant 20 anys. Es va convertir en la filòsofa i matemàtica més important de l’època.
La seva època va estar implicada en èpoques de persecucions dominades pels romans en les que obligaven a la població a convertir-se en cristians. Hypatia es va oposar, ja que no volia trair les seves idees i llavors es quan la van acusar de conspiració contra el líder cristià d’Alexandria. Uns fanàtics religiosos van posar fi a la seva vida, matant-la d’una forma molt impactant. La van esquarterar amb petxines marines mentre anava en el seu carruatge. I més tard després d’haver passejat les seves restes en senyal de triomf, la van incinerar.

Nerea González Vega 4t A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada