dijous, 6 d’octubre del 2011

Ada Lovelace i la Informàtica!

Ada Augusta Byron King, comtessa de Lovelace; única filla legítima del poeta Lors Byron , Va ser la primera programadora en la història dels computadors i va col·laborar amb Charles Babbage en la creació d'una màquina analítica capaç de resoldre equacions diferencials.


-El coneixement científic, ja no era una referència de prestigi social, sinó la manera de no quedar-se al marge del progrés, autèntica font de riquesa i de poder.

En aquest clima d'incipient canvi, de confusió i d'esperança, neix Ada Lovelace.

La seva vida està marcada per dos factors: La personalitat estricta i puritana de la seva mare i l'ambient culte i refinat del qual va formar part. Ada Lovelace va viure pràcticament tota la seva vida condicionada pels dictats de la seva mare,Anne Isabella, el matrimoni de la qual amb en Lord Byron va durar poc més d'un any.Es van separar al mes del naixement de l'Ada. Tot i així, el seu pare va dedicar bonics versos i sembla ser, que les seves últimes paraules també van ser per a ella.

La curta vida de Ada Lovelace va transcórrer a la primera meitat del 19, sota la influència de les idees clàssiques de la societat victoriana molt arrelades a l'alta classe social a la que pertanyia però a la vegada impregnades per ideals romàntics com els del seu pare.

-Com a primera dona en el món dels ordinadors, Lovelace ocupa un espai sensible en el quadre de figures històriques i ens recorda que les dones i la informàtica sempre han tingut una estreta relació, des del començament, ocupant un rol decisiu i no simplement una presència testimonial.

Moltes han estat les dones que han realitzat grans aportacions a la informàtica, però només Ada compta amb un llenguatge de programació que porta el seu nom. El 1979 el Departament de Defensa dels Estats Units va crear un llenguatge de programació basat en Pascal en honor a Ada Byron anomenat llenguatge de programació ADA.

-Va ser el primer reconeixement a la seva feina després de la seva mort.



Maria Canela 4Beso.



1 comentari:

  1. Jane Goodall es la máxima autoridad del mundo en los chimpancés, después de haber observado de cerca su comportamiento en el último cuarto de siglo en las selvas de la reserva de Gombe juego en África, que viven en el entorno de los chimpancés y ganar su confianza.

    Sus observaciones y descubrimientos son intemacionalmente anunciado. Su investigación y la escritura han hecho y están haciendo, avances revolucionarios en científico el pensamiento con respecto a la evolución de los seres humanos.

    La Dra. Goodall recibió su doctorado de la Universidad de Cambridge en 1965. Ha sido el director científico del Centro de Investigación de Gombe Stream desde 1967. En 1984, Jane Goodall recibió el J. Paul Getty de Vida Silvestre de Conservación Premio para "ayudar a millones de personas a entender la importancia de la conservación de la fauna a la vida en este planeta." Sus premios y reconocimientos internacionales llenar páginas.

    VICTOR MARTINEZ 4RT A ESO

    ResponElimina