dijous, 6 d’octubre del 2011

Elizabeth Helen Blackburn




S. XX - Elizabeth Blackburn va neixer en la illa de Tasmania, en 1948. Bioquímica australiana.


Va estudiar Bioquímica en la Universitat de Melbourne i en 1975, en la Universitat de Cambridge, en Anglaterra, es va graduar en Bioquimica molecular.Gràcies a una beca, per la seva tesis de secuències de àcids nucleics, va estudiar en la univeritat de la Vall, després en la de California, en Berkeley, juntament al biòleg Jack W. Szostak.Allà junts van investigar el comportament dels telómers en diversos organismes. Los telòmers sonels extrems dels cromosomes, que serveixen per la divisió celular y els protegeixen.

Amb gran esfoç i dedicació Elizabeth va aconseguir una investigació biomèdica logran demostrar la importància de la telomerasa i els seus efectes sobre el càncer i l'envelliment.

Així doncs ha rebut prestigiosos premis, com el de l'academia Nacional de Ciències dels Estats Units en 1990, La medalla d'or en la Societat Americana contra el cáncer a l'any 2000, un premi Albert Lasker per l'investigació médica bàsica al 2006, un premi Paul Ehrlich und Ludwig Darmstaedter al 2009 i l'últim també al 2009 el premi Nobel de Medicina juntament amb Carol Greider y Jack Szostak.


Deixo adjunt un video de Youtube d'un minut en el cual menciona haver guanyat diferents premis com menciono anteriorment a l'últim paràgraf. No he trobat cap en castellà així que està en anglès.

-Cliqueu aqui per veure el video-


I finalment us paso la pàgina d'on he tret la informació, clica aqui.


Christian Ortega 4rt A


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada