dijous, 8 d’abril del 2010

Producció literaria de Agatha Christie.

Agatha Mary Clarissa Miller Christie Mallowan.
va néixer el 15 de setembre de 1890 i va morir el 12 de gener de 1976. Va ser la menor de tres germans.la seva mare li va donar classes en casa, animant-la a escriure des de molt jove. A l'edat de 16 anys, va assistir a l'escola de la senyora Dryden, a París, a estudiar cant, dansa i piano.
En 1961 va ser nomenada membre de la Real Societat de Literatura i feta doctora honoris causa en Lletres per la Universitat d'Exeter.
En 1971 se li va concedir el títol de Dama de l'Imperi Britànic , un títol de noblesa que en aquells dies es concedia amb poca freqüència.


Producció literaria
Christie va publicar més de 80 novel·les i obres de teatre, principalment del tipus de l'habitació tancada i d'arguments on intervé un dels seus personatges principals.
Encara que li agradava variar la forma establerta del relat de detectius (el seu primer llibre, La mort de Roger Ackroyd, és famós pel seu sorprenent desenllaç),era escrupolosa a jugar net amb el lector a l'assegurar-se de donar tota la informació per a resoldre el problema. La majoria de les seves novel·les i relats s'han portat al cinema, com Assassinat en l'Orient Express i Mort en el Nil.
A més de ser escriptora detectivesca, Agatha Christie va escriure 6 novel·les romàntiques, algunes obres teatrals i un llibre de poemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada